Lekker veel tripjes!
Na een nacht van 4 uur mocht ik alweer opstaan om naar een groot natuurgebied te gaan, Wilson's Promontory. Dit was echt heel mooi. Ik heb voor het eerst wilde walibi's, een soort kleine kangaroes, gezien. Later hebben we een berg beklommen, waar we prachtig uitzicht hadden. Ook het weer zat mee, lekker warm met een strakblauwe lucht. Daarna hebben we wat prachtige stranden bezocht en zijn we weer naar Melbourne gegaan. Dit was zeker een topdag.
Na een dagje rust was het alweer tijd voor de derde trip: 3 dagen naar the Great Ocean Road. Deze weg is na WO I door australische soldaten gemaakt om de dorpjes aan de kust te verbinden. Tegenwoordig wordt de weg vooral gebruikt door toeristen, omdat het een mooie weg is met een aantal goede stranden en mooie punten. Ik heb ook wat stranden gezien en The 12 Apostles. Dit zijn rotsen in de zee, niemand weet hoeveel het er zijn, maar vanuit de helikopter kun je er een heleboel zien. Daarom heb ik ook de helikoptervlucht genomen, wat een ervaring! De volgende dag hebben we vooral rotsen bekeken en kwamen we aan in de Grampions, een natuurgrbied. We sliepen in tentjes bij Steve, een man die letterlijk in de middle of nowhere woont. Op zijn terrein heb ik ook een tour gemaakt op een quad-bike.
Op de laatste dag hebben we wat gezien van de Grampions, waaronder een mooie waterval en een mooi uitzichtpunt.
Nu ben ik terug in Melbourne en zit ik 4 dagen in een leuk hostel. Morgen ga ik waarschijnlijk terug naar Sydney om vanuit daar naar het noorden te gaan en om naar Nieuw-Zeeland te gaan, want ik moet niet te lang wachten om daar naartoe te gaan voordat het weer slecht wordt. Ik moet ter plekke maar even kijken hoe lang ik aan de oostkust blijf en wanneer ik naar Nieuw Zeeland ga, waarschijnlijk best snel, want het weer is best slecht.
Succes met het overleven van de winter!
Hai Floris. Hoe is het eten daar? Wat eten ze vooral? Wat is hun specialiteit? en wat vind jij erg lekker?
Ben heel benieuwd. Dank je wel voor je verslag. Het zonnetje kwam ook hier even binnen.
Hee flo!
Klinkt echt vet allemaal, ik ben al flink jaloers haha.
Hier is het -15 dus geniet maar.
Daaaag je zusje
Vanuit een heel koud Nederland, heel veel groeten. En jaloers dat we op je zijn! Geniet er maar van en we zijn blij met je verhalen. Doeiiii.
Zo, een helicoptervlucht! Super!!! Foto's!!!
Wat dat overleven van de winter betreft, jij mist nu wel de gekte rondom de eventuele 11-Stedentocht 2012...
(En het dagelijks afsluiten en overdag weer aan de praat krijgen van de waterleiding in Huize Jespers..)
Jaaaa floris leuk! mooie verhalen allemaal, jij vermaakt je wel! Hoe is het met de hagelslag? al in use?
En inderdaad hier echt overleven van de winter.. komt miss een elfstedentocht:P
x
Fijn weer een verslag, vooral oma Jespers zal er blij mee zijn. Zo'n helikoptervlucht lijkt me heel bijzonder. Waar blijven de foto's? Heeft het zin om jou extra fotoruimte kado te doen?
groetjes!