florisdownunder.reismee.nl

Oostkust

Ik heb vandaag voor het eerst sinds tijden een echt slechte dag, een goed moment voor een nieuw verhaaltje dus.
Na een leuke en zonnige tijd rond Melbourne heb ik de nachttrein genomen terug naar sydney, wonderbaarlijk is het me gelukt om een aardig goede nachtrust te pakken. Terug in sydney ben ik maar terug gegaan naar het vertrouwde hoetel waar alles begon. Ik kwam nog een paar mensen tegen met wie ik de groepsreis heb gedaan! Het was wel leuk om na 4 weken weer terug te denken aan die eerste week. Ik hoorde dat het precies de weken dat ik weg was in Sydney best slecht weer was, ik heb dus heel veel mazzel gehad met het weer. Na een paar nachtjes Sydney heb ik de gok gewaagd om naar het slechte weer te gaan. Ik heb een 5-daagse surftrip naar Byron Bay genomen, een dorpje tussen Sydney en Brisbane. Gelukkig voor mij is het weer tot nu toe bijna alleen maar zonnig geweest! Het surfen was erg leuk, maar ik had er iets meer van verwacht. De eerste drie dagen zaten we namelijk in een heel klein kamp met maar 13 mensen. De laatste twee dagen zaten we in het grote kamp, maar dat was eigenlijk maar 24 uur; van 5 uur 's middags tot 5 uur 's middags. Op dinsdagavond 14 februari kwam ik aan in Byron, maar ik heb die dag niets gezien van het dorp, ik ben bijna meteen gaan slapen.
Op woensdag ben ik naar een kleiner hostel gegaan en heb ik het dorpje ontdekt. Het bleek een klein dorpje te zijn met een heel mooi strand, daar heb ik ook genoeg tijd doorgebracht.
Tot maandag waren de dagen eigenlijk allemaal hetzelfde: ik deed (uiteraard) lekker rustig aan, ik ontbijtte om een uur of 10 met een gebakken eitje, ging naar het strand, soms heb ik een surfplank gehuurd. 's avonds at ik goedkoop, meestal pasta en daarna ging ik met wat andere backpackers genieten van een aantal lekkere drankjes om vervolgens nog een paar uurtjes in een club te besteden.
Na een kleine week vond ik het genoeg geweest, ik heb wel echt genoten van Byron, want het was een heel relaxt klein dorpje zonder hoogbouw en met veel hippie-achtige mensen, maar ik vond dat ik weer verder moest.
Op maandagochtend heb ik een vlucht geboekt naar nieuw zeeland op vrijdag. Ik kon naar brisbane gaan, maar ik besloot naar Surfers Paradise te gaan, een plek vlak onder Brisbane. Ik had een Nederlandse jongen ontmoet die ook naar Surfers wilde. Samen hebben we besloten om te gaan liften, iets wat eigenlijk verboden is. Zo gezegd, zo gedaan. Na 15 minuten langs de weg te staan zwaaien, kregen we een lift naar de snelweg. Daar aangekomen hebben we nog een halfuur staan zwaaien totdat we opgepikt werden door een stel dat toevallig hun 3 kinderen thuis in Tasmanië had achtergelaten. Het waren superaardige mensen die bijna de hele wereld hadden gezien. Na een ritje van een uur werden we (toevallig) 50 meter van het hostel afgezet.
Eenmaal aangekomen in Surfers Paradise bleken mijn verwachtingen totaal verkeerd te zijn; ik dacht dat het vergelijkbaar was met het vorige dorpje. Het is echter een plaats vergelijkbaar met de Spaanse kust, zoals Lloret de Mar. Veel hoogbouw en uitgaansgelegenheden. Ik heb de afgelopen 3 dagen hier dus ook op die manier doorgebracht. Op de tweede dag kregen we een grappig ventje uit Wales en twee Canadezen als kamergenoten met wie we leuke tijden beleefd hebben.
Vandaag regent het sinds tijden, dus is er niets te doen. Ik ben vanmorgen uitgecheckt en neem vanavond de bus naar Brisbane. Ik dacht dat lekker naar het strand te kunnen, maar helaas.
Morgenmiddag vlieg ik naar Auckland, Nieuw-Zeeland voor 6 weken denk ik, uiteraard ga ik er wat over schrijven.
Ik zal ook proberen om meer foto's te plaatsen. Een week geleden heb ik al wat meer foto's op facebook geplaatst, maar ik weet niet of iedereen dat kan zien. Ik zal de link later posten.
Groeten vanuit een bewolkt Australië!

6 reacties

Anita schrijft:

Ben eigenlijk wel benieuwd of je met de lokale bevolking makkelijk contact krijgt.
groetjes

Eugenie schrijft:

Fijn om weer eens wat te horen. Ik ben benieuwd naar de foto's. groetjes

cilia schrijft:

hee Floris, veel gesurfd in australie!
hoe is het in nieuw zeeland?

Floris schrijft:

Hoi, ik zal maar even op deze manier reageren, ik hoop dat jullie dit nog lezen.
Ik heb niet zo heel lang gesurft, ongeveer een weekje, een paar uur per dag. Het verschilt best veel waar je zit, want soms zijn de golven heel moeilijk of heel slecht. Hier in nieuw zeeland heb ik (nog) niet gesurft, het kan wel, maar ik moet nog even kijken of ik dat ga doen.
De lokale bevolking is erg aardig, vooral in NZ. Af en toe maak ik een praatje met de buschauffeurs, maar voor de rest kom ik niet zo veel mensen tegen, omdat in de hostels de meeste mensen uit een ander land komen.
Floris

Eugenie schrijft:

Hoi Floris, ook groeten van oma.

Jules schrijft:

Yo Flawris
Tot wanneer blijf je daar nou?
Ziet dr best nice uit.
Korne en ik hebben ook onze draai gevonden hier in t studentleven; 2a3 keer peer week uit, drank en losgaan :D
Fotos kijk ik straks ff ;)
Grussen!

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste verhalen

Alle reisverhalen

Eerste Dagen Sydney

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: